Chec din albusuri, cu cacao si nuca

de gaby_duceag in Dulciuri, 15 Ian 2012 | 6414 vizualizari

 

Un chec atat de simplu dar savurat atat de rapid! Mai mult de doua ore n-a tinut, e cu termen scurt de garantie :)).Primul meu chec din albusuri, fara poze spectaculoase:P dar cu-n gust ce a cerut repetitie :d.

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • o lingura mare cacao neagra
  • putina sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri, cu cacao si nuca:

Batem albusurile cu putina sare pana capata volum.

Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem pana la diluarea completa a cristalelor.

Adaugam faina si amidonul iar apoi bicarbonatul si praful de copt stinse cu putina zeama de lamaie si uleiul..

Preincalzim cuptorul.

Omogenizam amestecul usor, usor .

Pregatim o forma de chec .O ungem cu ulei si presaram faina pe fund.

Luam 3 linguri din amestec si incorporam nuca macinata.

In restul adaugam cacaua.

Punem in forma jumatate din amestecul cu cacao apoi cel cu nuca , terminand cu restul de compozitie cu cacao.

Dam tava la cuptor si coacem la 165 grade pana trece testul cu scobitoarea.

Il pudram cu zahar pudra.

Multumesc Ionelei pentru reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri, cu cacao si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri ROSCATA