Chec de post cu nuci si gutui

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 28 Noi 2012 | 7971 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de apa minerala
  • 2 cani de zahar
  • 4 cani de faina
  • 1 cana ulei
  • 1 praf de copt
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
  • in plus:
  • 2 linguri cacao
  • 100 g gutui din compot
  • 200 g nuci macinate sau alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de post cu nuci si gutui:

Se amesteca apa minerala cu zaharul, faina, uleiul si praful de copt pana se omogenizeaza compozitia.

Din compozitia rezultata se opresc 4 linguri, in care se pune cacao.

Compozitia alba se amesteca cu nuca macinata si cu bucati de gutui din compot.

Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, dupa care se toarna compozitia alba, iar peste ea cea cu cacao si cu ajutorul unei furculite se imprastie compozitia de cacao cu miscari circulare prin toata tava.

Se da tava la cuptorul preincalzit cca 40- 45 de minute.

Timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte, astfel se va face testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca dupa care se poate taia.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de post cu nuci si gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sim0na 1

28.11.2012, 20:29

parfumat si delicios

Rocsi 1

28.11.2012, 20:53

Sper sa mai prind o feliuta ca prea bun este

ionela2682 1

30.11.2012, 11:51

Vezi ca ai deja hotomani la checul acesta! Pe semne e tare bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]