Chec de cascaval cu cabanos si oua

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 16 Feb 2013 | 7128 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g cascaval
  • 6 oua
  • 3 carnati cabanos
  • 2-3 felii de branza topita
  • 50 g sunca slaba
  • 4-5 linguri faina
  • 4 linguri smantana 12%
  • 7-8 masline verzi
  • 2 linguri mazare
  • 1/2 conserva boabe de porumb
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingura ulei
  • 2-3 lingurite ulei de masline
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lingurite otet (zeama de lamaie)
  • sare, piper, cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de cascaval cu cabanos si oua:

Dati cascavalul pe razatoarea mare. Fierbeti 2 oua tari (5 minute). Tocati sunca si ardeiul gras cubulete foarte mici si adaugati-le peste cascavalul ras (pastrati cateva fasiute de ardei rosu pentru decor) si adaugati praful copt stins cu otet.

Separat amestecati 4 oua cu faina si adaugati smantana. Peste cascavalul ras puneti boabele de mazare si de porumb, maslinele tocate si amestecul de oua cu faina si smantana. Dregeti gustul de sare si piper.

Tapetati o tava de chec cu ulei si pesmet, turnati jumatate din compozitie, asezati pe lungime doi carnati cabanos si intre ei cele doua oua fierte tari lasate intregi. Mai adaugati 2-3 linguri de compozitie si inca un cabanos deasupra, apoi completati cu restul de compozitie.

Garnisiti cu 2-3 felii de branza topita, feliute de ardei rosu, cateva boabe de mazare, porumb si stropiti cu uleiul de masline.

Dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 40-45 minute.  Sa nu umpleti pana sus, pentru ca va creste putin.

Scoateti checul din cuptor, lasati-l sa se racoreasca, apoi desprindeti cu un cutit pe margini si scoateti-l din forma pe un platou.

Dupa ce s-a racit, taiati felii de 10-15 mm grosime si decorati platoul cu castraveti si gogosari acri, masline, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de cascaval cu cabanos si oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Sidy 1

16.02.2013, 16:32

Minunat Mai ales cand astepti musafiri dragi la masa....parca acum l-ai scos din cuptor !!!!

MotanLaOale 1

16.02.2013, 16:48

Rocsi 1

16.02.2013, 20:16

Superrrr!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu carnat si branza burduf