Chec de cacao si crema de iaurt cu cirese

de Veronica22 in Prajituri, 13 Feb 2013 | 10752 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 2 checuri
  • 6 oua
  • 6 linguri de apa
  • 6 linguri de ulei
  • 8 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 450 gr iaurt
  • 1 plic de gelatina( 15 gr)
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 400-500 gr cirese fara samburi
  • Sirop:
  • 200 ml apa,
  • 100 gr zahar,
  • 1 esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de cacao si crema de iaurt cu cirese:

Albusurile impreuna cu apa se bat bine, se adauga zaharul si se bate bezeaua pana se topeste tot zaharul. Adaugam uleiul si galbenusurile pe rand cate o lingura de ulei si cate un galbenus. Incorporam in compozitie amestecand usor apoi si cacaua, faina si praful de copt. Se imparte compozitia in doua si se pune in doua tavi de chec cu fund curbat, tapetate cu hartie de copt. Se coc la foc mic 35 minute.

Dupa ce s-au copt, se rastoarna,se indeparateaza hartia si se lasa sa se racesca blaturile.

Crema: Frisca se bate bine. Gelatina se hidrateaza in 3-4 linguri de apa apoi se topeste pe bain-marie si se adauga in iaurt si apoi se amesteca impreuna cu frisca batuta si ciresele fara samburi.

Taiem checurile in jumatate pe orizontala. In formele in care am copt checurile punem folie alimentara, punem partea de desupra o insiropam, punem crema pe care am impartit-o in doua, pentru a fi pentru ambele checuri. Deaupra punem partea care la coacere a fost in tava, insiropam si acesta parte si acoperim cu folie si lasam la frigider cel putin 2 ore.

Dupa acest timp scoatem checurile din tava si din folie si le acoperim cu ciocolata topita amestecata cu putin lapte pentru a fi mai fluida. Decoram cu putina frisca si cirese confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de cacao si crema de iaurt cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec in 2 culori