Chec cu rahat

de Panacris in Prajituri, 28 Mar 2012 | 10382 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ouă 10 bucati
  • zahar tos 2 cani
  • zahar vanilinat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic coaja de lamaie
  • unt grasime 70% 200 g.
  • faina alba de grau 2 cani
  • rahat colorat 300 g
  • sare iodata
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu rahat:

Ouale se bata energic cu un praf de sare. Se adauga zaharul, zaharul vanilinat si coaja de lamaie amestecandu-se bine pana se topeste zaharul, apoi se adauga untul moale si se amesteca pana se inglobeaza. Faina si bicarbonatul se cern peste compozitia de oua si se incorporeaza usor. Se rastoarna aluatul obtinut in forme de chec tapetate cu ulei si faina sau cu foaie de pergament. Rahatul se taie bucatele si se pune deasupra aluatului. Se introduc tavile in cuptorul preincins la copt, cca. 45 de minute la foc potrivit. Dupa ce au trecut testul scobitorii, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca in forme. La servire se presara zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]