Chec cu portocale si ciocolata

de Oana in Prajituri, 6 Dec 2013 | 25734 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 300 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 3 linguri de cacao
  • 2 linguri fulgi de ciocolata
  • 6 linguri de ulei
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu portocale si ciocolata:

Se incinge cuptorul la foc mediu spre mic- al meu nu arata temperatura :) dar cred ca la 180 de grade trebuie sa fie.

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga in ploaie zaharul vanilat si zaharul tos, mixand bine, pana se obtine o spuma tare de bezea. Galbenusurile se freaca cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, apoi se adauga peste albusuri, amestecand usor cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune putin cate putin peste compozitia de bezea, amestecand usor, de jos in sus, pana se incorporeaza toata cantitatea.

Se imparte compozitia in doua. In prima jumatate se pune coaja rasa de la o portocala. Cacaua se amesteca cu 2-3 linguri de apa fierbinte pana se obtine o crema si se toarna peste a doua jumatate de compozitie. Tot in jumatatea cu cacao se adauga si fulgii de ciocolata.

Se pregatesc doua tavi de chec, unse cu ulei si tapetate cu faina si se pune in fiecare tava, alternativ, cate o lingura din compozitia alba si deasupra o lingura din compozitia cu cacao. Se incepe din mijlocul tavii si se foloseste o lingura mai mare, punand urmatoarea lingura cu compozitie intotdeauna deasupra compozitiei din tava. Dupa ce s-au terminat cele doua compozitii, se presara deasupra fulgi de migdale.       

Se pun tavile cu chec in cuptor, pe grilajul din mijloc si se lasa sa se coaca pana checul trece testul scobitorii si este rumenit frumos deasupra.

Se scot apoi tavile din cuptor si se lasa 10 minute la racit, apoi se scot checurile cu grija si se transfera pe un gratar, unde se lasa sa se raceasca complet, apoi se pot taia felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu inima de ciocolata