Chec cu piure de mere si ciocolata

de Julie in Prajituri, 28 Aug 2010 | 11309 vizualizari

 

Un chec fraged cu gust de mere si ciocolata ,si umplutura crocanta de alune, inspirat de Anna Olson.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 100 g unt, 
  • 1/2 cana ulei,
  •  1/2 cana  zahar,
  •  2 oua,
  •  3 linguri cacao, 
  • 1 praf de sare,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,
  •  50 g iaurt,
  • 1/2 cana  piure de mere,
  •  1 cana faina.

Pentru umplutura:

  • 30 g unt topit,
  •  2 linguri zahar,
  • 2 linguri faina,
  •  50 g alune fara sare,
  • 30 g ciocolata,
  • 1 lingura cacao.

Pentru decor:

  • 50 g alune fara sare,
  • 50 g ciocolata amaruie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu piure de mere si ciocolata:

Piureul de mere:
2 mere se curata de coaja si se pun la fiert in apa, aprox 2-3 minute,pana se inmoaie putin. Se scurg de apa si se paseaza cu blenderul.Se lasa sa se raceasca.
Umplutura:
Se amesteca alunele tocate cu zahar,cacao,ciocolata rasa , faina si unt topit.
Aluatul:
Se mixeaza untul cu uleiul si  zaharul , se adauga  ouale , pe rand mixand in continuare. Se adauga piureul de mere amestecat cu iaurtul si apoi faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt si cacaua. Se mixeaza bine toate ingredientele sa rezulte un aluat moale .
Se unge o forma cu ulei si se tapeteaza cu zahar tos.
Chiar daca am folosit cu oarecare neancredere trucul asta ....
s-a dovedit a merge de minune!
Zaharul  da stralucire checului si se  scoate  si mai usor din forma.
Se toarna jumatate din compozitia de aluat, se pune umplutura , se toarna si restul de aluat, iar deasupra se pun alunele tocate.
Se da tava la cuptor pentru 25-30 minute.
Checul se incearca daca este facut ,cu o scobitoare.
Se lasa sa se raceasca si se scoate din forma.
Se decoreaza cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu piure de mere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]