E perfect langa o cana cu lapte sau servit dimineata langa cafeluta preferata!
Ca la bucatarasi acasa
Se pregatesc doua forme de chec, tapetandu-se cu hartie de copt. Se lasa deoparte.
Intr-un bol, se mixeaza ouale cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste. Se toarna in fir subtire uleiul, mixand incet, apoi se toarna laptele.
Faina se amesteca impreuna cu praful de copt si se toarna peste compozitie. Se omogenizeaza, apoi se adauga coaja rasa de portocale, stafidele si nuca taiata grosier. Se amesteca, apoi se imparte in doua si se toarna in tavile gata pregatite. Se dau la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 40 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Se lasa la racit, apoi se portioneaza!
Pofta buna!
1
Se poate pudra deasupra cu zahar pudra!
2
Se poate prepara ori cu stafide ori cu nuca, in functie de preferinte.
3
Din aceasta canitate, au iest doua tavi de chec.