Chec cu nuca si stafide ”asubana”

de asubana in Dulciuri, 4 Mar 2011 | 10124 vizualizari

 

Rapid si economic

 

INGREDIENTE

  • 5oua,
  • 1cana jumatate de zahar,
  • 1cana jumatate faina,
  • 1praf de copt,
  • 1 pachet de unt,
  • 2 linguri de cacaua,
  • 1 punguta cu stafide,
  • 1 pumn de nuca taiat marunt sau macinat,
  • 1 varf cutit de sare,
  • 1 esenta vanilie,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • coaja la o lamaie,
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca si stafide ”asubana”:

Se separa galbenusurile de albusuri. Stafidele se lasa la muiat in esenta de vanilie pana se umfla, la fel se lasa si coaja de lamaie sa se moaie presurata cu zahar.Cele 5 galbenusuri se lasa intr-un vas separat cu untul si cu 2 linguri de zahar la cald pana se  pregateste albusul spuma. Se adauga treptat restul de zahar si sarea.

Galbenusurile se amesteca cu untul si cele 2  linguri de zahar pana se omogeneaza apoi se adauga albusurile batute spuma si se inglobeaza cu faina in ploaie pana se formeaza o pasta. Plicul de  praf de copt se stinge in zeama de lamaie si se adauga in compozitie.  Se adauga coaja de lamaie lasata in prealabil la inmuiat in zahar , zaharul vanilat. O parte se amesteca cu cacaua (daca va pace sa iasa mai colorata adaugati mai multa cacaua) si nuca iar cealalta parte  o amestecati cu stafidele. Eu impart aceasta copozitie in 2 vase :- unul il fac cu stafidele inmuiate in esenta de vanilie.- altul cu cacaua, ciocolata apoi adaug nuca pisata. Se da o forma dupa preferinta.  


            

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca si stafide ”asubana”" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa de post