Chec cu mere si caramel

de Miha in Prajituri, 4 Oct 2010 | 9454 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 220 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 mar mare
  • Pentru crusta:
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 2 linguri de unt moale
  • 1 lingura nuca macinata
  • Pentru caramel:
  • 100 g zahar
  • 1 lingura unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere si caramel:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Adaugam ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare. Turnam laptele caldut, putin cate putin, apoi incorporam usor faina amestecata cu praful de copt si scortisoara. Marul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari sau se taie cubulete, dupa preferinta si se incorporeaza in aluat.

Compozitia se toarna intr-o tava de chec bine unsa cu unt si tapetata cu faina.

Crusta:

Se amesteca faina, cu zaharul ( de preferat pudra), scortisoara, nucsoara si nuca macinata. Punem si untul si repede repede framantam cu varful degetelor pana obtinem niste firimituri pe care le presaram deasupra alutului de chec.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste. Se face proba cu scobitoarea.

Caramel:

Zaharul se caramelizeaza la foc mic. Cand a devenit lichid adaugam untul si frisca, cu atentie si omogenizam. Fierbem la foc mic pana se topeste zaharul si sosul s-a ingrosat. Se lasa la racit.

Checul rece se acopera cu un strat de caramel si se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Broscute