Ca la bucatarasi acasa
Spalam merele si scoatem casuta.
Asezam merele pe o farfurie si dam la cuptorul cu microunde, pentru circa 6-7 min. Scoatem merele din cuptor si le lasam sa se raceasca, dupa care le pudram cu faina si asezam cate un baton de scortisoara in locasul scobit. Cat timp merele se racesc, ne ocupam de aluat. Amestecam zaharul cu zaharul vanilat. Mixam untul cu zaharul (adaugat in ploaie) pana obtinem o crema. Separam galbenusurile de albusuri. Adaugam galbenusurile si mixam incontinuare. Albusurile le batem cu un strop de sare, pana obtinem o spuma fina si lucioasa.Turnam albusurile peste crema de galbenusuri si amestecam. Topim ciocolata pe foc sau pe baia de aburi, o lasam sa se racoreasca si apoi o incorporam in amestecul de mai sus. Adaugam si esenta de rom. Amestecam faina cu praful de copt, le cernem si apoi incorporam in aluatul de mai sus. Ungem o forma de chec cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam aluatul in forma cu mere. Dam la cuptorul preincalzit si coacem la o temperatura de 180 grade C, timp de aproximativ 30 min. (facem testul scobitorii pentru a ne asigura ca este copt checul). Cand checul este gata copt, scoatem forma din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi il pudram si putem felia.
Pofta buna!