Chec cu mar si nuci

de Bunica in Prajituri, 27 Noi 2013 | 7131 vizualizari

 

Inspirata de reteta Inei si de poftaaaaaaa de ceva dulce am facut un chec.

 

INGREDIENTE

  • 1 mar mare
  • 200 g. zahar
  • 100 ml. ulei
  • 100 ml. apa minerala
  • 350 g. faina
  • zeama si coaja de la o portocala mare
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 50 g. stafide
  • 100 g. miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mar si nuci:

Intr-un bol pentru mixer se pune zaharul,uleiul,apa minerala,sucul si coaja de portocala,praful de copt ,bicarbomatul stins cu zeama de lamaie(circa o lingura), zaharul vanilat, marul ras pe razatoarea mica si faina.

Totul se amesteca bine cu mixerul pentru a fi incorporate toate ingredientele.

Se ia o tava /forma de chec,se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia (o  jumatate din ea),se pun stafidele si cealalta parte de compozitie.

Deasupra se pun nucile si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 160 grade.

Se tine in cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Se scoate cand este copt se lasa sa se raceasca si se pundreaza.

Se taie rece.

A zis Ina sa avem rabdare,dar n-am avut:">

 

TIPS-URI

1

Se pot pune si alte fructe confiate in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mar si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu mere (de post)