Chec cu mar si nuci

de Bunica in Prajituri, 27 Noi 2013 | 6616 vizualizari

 

Inspirata de reteta Inei si de poftaaaaaaa de ceva dulce am facut un chec.

 

INGREDIENTE

  • 1 mar mare
  • 200 g. zahar
  • 100 ml. ulei
  • 100 ml. apa minerala
  • 350 g. faina
  • zeama si coaja de la o portocala mare
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 50 g. stafide
  • 100 g. miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mar si nuci:

Intr-un bol pentru mixer se pune zaharul,uleiul,apa minerala,sucul si coaja de portocala,praful de copt ,bicarbomatul stins cu zeama de lamaie(circa o lingura), zaharul vanilat, marul ras pe razatoarea mica si faina.

Totul se amesteca bine cu mixerul pentru a fi incorporate toate ingredientele.

Se ia o tava /forma de chec,se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia (o  jumatate din ea),se pun stafidele si cealalta parte de compozitie.

Deasupra se pun nucile si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 160 grade.

Se tine in cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Se scoate cand este copt se lasa sa se raceasca si se pundreaza.

Se taie rece.

A zis Ina sa avem rabdare,dar n-am avut:">

 

TIPS-URI

1

Se pot pune si alte fructe confiate in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mar si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura in 2 culori (de post)