Chec cu lamaie si caramel

de _Alina_ in Prajituri, 20 Ian 2014 | 4628 vizualizari

 

Bun, economic si rapid.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 120 g zahar tos (6 lg cu varf)
  • 85 g ulei de palmier
  • 140 g faina (7 lg cu varf)
  • zeama de la o lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • Sos caramel
  • 5 lg cu varf zahar tos
  • 50 ml apa
  • 75 ml lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie si caramel:

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius.

2. Punem ouale intr-un vas si le mixam spuma (pana cand cresc in volum si se deschid la culoare) cu zaharul.

3. Adaugam uleiul, mixam 1 minut, apoi incorporam zeama de lamaie si faina mixand bine.

4. Punem bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si coaja de lamaie si mixam bine.

5. Compozitia o punem intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 20 minute, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoatem si lasam la racit inainte de a pune caramelul deasupra.

6. Pentru sosul de caramel, punem zaharul impreuna cu apa intr-o cratita la foc mic, amestecam din cand in cand. Lasam zaharul sa se caramelizeze complet, apoi oprim focul, punem laptele (aveti grija sa stati la distanta de cratita pentru ca va stropi si va puteti rani) si amestecam. Il lasam sa se racoresca cateva minute, apoi il putem turna apoi peste chec.

 S-aveti pofta!

 

 

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui uleiul de palmier cu unt sau cu ulei de floarea soarelui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]