Chec cu lamaie si caramel

de _Alina_ in Prajituri, 20 Ian 2014 | 4148 vizualizari

 

Bun, economic si rapid.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 120 g zahar tos (6 lg cu varf)
  • 85 g ulei de palmier
  • 140 g faina (7 lg cu varf)
  • zeama de la o lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • Sos caramel
  • 5 lg cu varf zahar tos
  • 50 ml apa
  • 75 ml lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie si caramel:

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius.

2. Punem ouale intr-un vas si le mixam spuma (pana cand cresc in volum si se deschid la culoare) cu zaharul.

3. Adaugam uleiul, mixam 1 minut, apoi incorporam zeama de lamaie si faina mixand bine.

4. Punem bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si coaja de lamaie si mixam bine.

5. Compozitia o punem intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 20 minute, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoatem si lasam la racit inainte de a pune caramelul deasupra.

6. Pentru sosul de caramel, punem zaharul impreuna cu apa intr-o cratita la foc mic, amestecam din cand in cand. Lasam zaharul sa se caramelizeze complet, apoi oprim focul, punem laptele (aveti grija sa stati la distanta de cratita pentru ca va stropi si va puteti rani) si amestecam. Il lasam sa se racoresca cateva minute, apoi il putem turna apoi peste chec.

 S-aveti pofta!

 

 

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui uleiul de palmier cu unt sau cu ulei de floarea soarelui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bundt cu lamaie, ghimbir confiat si glazura de mascarpone