Chec cu felii de banana

de Tabita _ in Prajituri, 23 Feb 2013 | 5063 vizualizari

 

M-am gandit ca daca tot e chec cu banane, atunci sa se vada bananele.

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 70 g zahar (preferabil pudra)
  • 50 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 2 banane mici (300 g)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu felii de banana:

Se da drumul la cuptor (160°) .

Se taie bananele in felii subtiri si se pun deoparte.

Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare. Se adauga laptele, uleiul. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga treptat, amestecandu-se usor cu o spatula si omogenizam bine compozitia.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se introduc feliile de banana vertical in compozitie, cu interiorul paralel cu lungimea checului.

Se da la cuptor la 160 ° pentru 30-35 de minute. In primele 20 de minute nu se deschide usa cuptorului.

Se face testul scobitorii. Cand scobitoarea ramane curata, e gata.

Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.

TIPS-URI

1

Feliile de banana se pot pasa si introduce in compozitie, eu le-am vrut intregi.

2

Atentie! Este foarte important albusurile sa fie aproape la temperatura camerei pentru a-si mari volumul

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu felii de banana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]