Chec cu ciocolata

de Corinuta in Prajituri, 16 Sep 2013 | 10709 vizualizari

 

By Miha, cu mici modificari.....e asa de buuuunnn si de ciocolatoooooooos si merge excelent langa o cana de cafea sau capuccino!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 125 ml lapte
  • 125 ml ulei
  • 200 g faina
  • 150 g zahar praf
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri fulgi ciocolata
  • 1 lingurita praf copt
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata neagra sau cu lapte
  • 4 linguri smantana lichida
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata:

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, praful de copt si fulgii de ciocolata. In alt bol mixam ouale cu uleiul, apoi adaugam laptele si mai mixam putin.

Turnam ingredientele lichide peste cele solide si le mixam 2-3 minute pana se amesteca bine. Intr-o tava de chec unsa sau tapetata cu hartie de copt turnam aluatul si nivelam, apoi il coacem cam 30 de minute la 180-200 de grade. Verificam cu scobitoarea daca este copt si il lasam la racit.

Ciocolata rupta bucati se topeste impreuna cu frisca la microunde, se amesteca bine si se toarna peste chec.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

uleiul se poate inlocui cu unt, ca sa fie mai consistent checul

2

la glazura puteti adauga 1 lingurita de unt sau de miere

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata