Chec cu cafea expresso si nuca

de divainbucatarie in Dulciuri, 18 Mar 2011 | 5594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 180 g zahar
  • 50 g unt
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri nuca macinata
  • 20 ml cafea espresso
  • 1 lingura cacao
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 3 picaturi de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cafea expresso si nuca:

Frecam untul cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile, esenta de vanilie si mixam.Adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare si amestecam usor cu o lingura sau un tel. Integram apoi faina pe care am amestecat-o cu praful de copt si nucile.

La final adaugam cafeaua in care am pus o lingura de cacao, scortisoara si rom.

Turnam aluatul in tava in care am pus hartie de copt. Coacem checul in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 45 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cafea expresso si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mere imbracate pentru zapada