Chec cu cacao și stafide

de Panacris in Dulciuri, 6 Oct 2013 | 5171 vizualizari

 

Vroiam ceva dulce, cu multă cacao și super rapid! GabrielaCuisine m-a inspirat ;) A ieșit un chec super ciocolatos, colorat și delicios;)

 

INGREDIENTE

  • Ouă 4 bucăți,
  • Lapte grăsime 1,5 % 100 ml,
  • Zahăr tos 360 g,
  • Unt grăsime 85% 250 g,
  • Pudră de cacao 80 g,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Zahăr vanilinat 1 plic
  • Făină albă de grâu 300 g,
  • Coajă de lămâie zaharisită 1 linguriță,
  • Esență de rom ½ fiolă,
  • Esență butter-vanille ½ fiolă,
  • Stafide 100 g.
  • Pentru glazură:
  • glazură din lichior de ouă de la Dr. Oetker
  • 1 plic glazură de ciocolată la rece de la Dr.Oetker 1 plic,
  • bombonele colorate și de ciocolată
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao și stafide:

Untul topit se bate energic cu zahărul, gălbenușurile, zahărul vanilinat, un praf de sare, praful de copt amestecat cu coaja de lămâie zaharistă și făina cernută cu praful de cacao. Albușurile se bat separate energic, până ce se obține o spumă consistent, apoi se adaugă la amestecul de mai sus amestecându-se ușor, până ce se încorporează. La final se adaugă stafidele și se amestecă ușor pentru a se îngloba în aluat. În două  tăvi de chec, sau una mai mare,  tapetate cu foaie de pergament se răstoarnă compoziția rezultată, apoi se dă la copt în cuptorul preîncins mai întâi la 200 grade, cca. 5 minute apoi la foc mic cca. 160 grade cca. 40 de minute. După ce trece testul scobitorii, checurile se scot din cuptor, se lasă la răcit, apoi se ornează cu glazură de lichior de ouă sau de ciocolată și bombonele colorate.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao și stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara