Chec cu cacao

de anca_rm in Prajituri, 21 Oct 2013 | 4304 vizualizari

 

Este o reteta de chec din cartea Silvie Jurcovan .
A fost foarte bun , gustos , dar parca nu a crescut cat as fi vrut eu .

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 120 gr faina
  • 100 gr unt
  • 100 ml smantana sau lapte
  • 15 ml rom
  • o lingurita praf de copt
  • sare
  • o lingura gem de coji de portocale sau coaja de lamaie/ portocala razuita
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingura de cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao:

 Se unge cu unt o tava de chec (35/16) si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt.

Albusurile se bat spuma , apoi se adauga zaharul si romul si se bat in continuare pana cand se intaresc din nou.

 Dupa aceea se pun galbenusurile , untul topit (dar trebuie sa fie rece), uleiul, smantana (sau laptele), gemul si se amesteca prin rasturnare usor de cateva ori.

Adaugam faina si zaharul vanilat si mai amestecam putin tot prin rasturnare cu ajutorul unui tel sau a unei linguri.

Apoi turnam 2/3 din compozitie in tava iar in ceea ce a ramas punem cacao si mai amestecam de cateva ori.

Turnam compozitia cu cacao de-a lungul tavi si dam la cuptor .

 

TIPS-URI

1

Daca doriti sa iasa marmorat din loc in loc infingem in compozitia cu cacao codita de la o lingurita .

2

Daca se foloseste smantana trebuie sa se lucreze repede .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

21.10.2013, 15:29

Important este sa fie bun

anca_rm 1

21.10.2013, 15:37

da este adevarat Rocsi

diaconta 1

22.10.2013, 23:33

ce pufos ti-a iesit,chiar aveam in plan pentru weekend,dar a iesit altceva

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert chec pufos cu cacao