Chec alb cu lamaie

de laura_n in Dulciuri, 25 Oct 2016 | 9960 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 albușuri (ouă de găină)
  • 5 lg zahăr brut
  • 5 lg făină albă de grâu
  • 1/2 lg mac
  • 5 gr praf de copt
  • 1 praf sare
  • 6 lg ulei de floarea soarelui
  • 2 lg zeamă de lămâie
  • coajă rasă de lămâie (netratată)
  • zahăr pudră
  • ornamente
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec alb cu lamaie:

Se pornește cuptorul, la 170 grade. Se pregătește o tavă de chec.

Albușurile se spumează cu un praf de sare. Când devin dense și albe, se adaugă zahărul și se mixează până se obține o spumă fermă și lucioasă. Se adaugă făina, macul și praful de copt, se încorporează în bezea. Se adaugă coaja rasă și zeama de lămâie, apoi uleiul și se omogenizează pentru ultima dată.

Se pregătește forma de copt, prevăzută cu hârtie pergament. (Eu am folosit o formă din silicon și nu a mai fost necesară hârtia de copt).

Se toarnă compoziția de chec, se pune în cuptor, la 170 grade, timp de 50 minute. Checul trebuie să fie ușor rumenit, se poate face proba cu o scobitoare.

Se scoate, se lasă la temperat, apoi se pudrează cu zahăr vanilat și se presară câteva ornamente pentru un plus de culoare.

Este foarte gustos acest chec alb cu lămâie și vă recomand să îl pregătiți și voi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec alb cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
CHEC EXOTIC GLAZURAT CU DULCE DE LECHE