Chec

de Adi75 in Dulciuri, 14 Feb 2016 | 2996 vizualizari

 

Aceasta rețeta o am de la o fina de-a mea , numai ca eu am făcut mici modificări .

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 2 oua
  • 125 ml ulei
  • 125 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri fulgi de ciocolata
  • 1 lingurița praf de copt
  • Pentru glazura
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri margarina Unirea
  • 2 linguri cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

BLAT

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate , in alt bol mixam ouăle cu uleiul apoi adaugăm laptele si mai mixam puțin , turnam ingredientele lichide peste cele solide si le mixam cca 3 minute pana se amesteca bine . Compoziția obținută se pune intr-o tava pt chec tapetata cu hârtie de copt se da la cuptorul preancalzit  pentru cca 30-35 min la o temperatura de 180 grade . 

GLAZURA 

Se pune zaharul cu apa la foc mic , cand se topește zaharul se pune margarina si cacaua , se fierbe puțin pana obținem o glazura mai densa , si se pune uniform peste chec .

TIPS-URI

1

In loc de fulgi de ciocolata se poate folosi ciocolata mărunțită .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort la metru cu glazura de lamaie