Ceapa Umpluta (pentru 2 portii)

de nico15 in Mancaruri de post, 8 Apr 2013 | 3280 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cepe
  • 3 linguri de orez
  • 1 morcov
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de cimbru
  • 2 lingurite de stafide
  • 150 ml de supa
  • Sare cu telina
  • Piper si boabe de piper rosu
  • Vin alb
  • Supa de legume
  • Otet balsamic
  • Fulgi de chilly
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa Umpluta (pentru 2 portii):

Vom alege patru cepe, aproximativ de aceeasi marime, le curatam de frunze. Pregatim o cratita in care adaugam apa si sare, adaugam ceapa(4 bucati) si o lasam aproximativ 15 minute pana se-nmoaie. Dupa aceea o scoatem si o lasam putin sa se raceasca, o trecem printr-un jet de apa rece si incepem sa ii scoatem frunzele din interior, pentru a putea sa facem loc la umplutura.

Pentru umplutura taiem cele doua cepe ramase fin, radem morcovul. Intr-o tigaie non aderenta adaugam uleiul dupa care adaugam ceapa si morcovul si le vom sota, dupa ce acestea au prins culoare adaugam si orezul si stafidele si lasam sa se prinda uleiul de orez dupa care adaugam vinul alb si cimbru, lasam sa se intrepatrunda aromele si sa se evapore alcoolul din vin, dupa aceea adaugam 100 ml de supa si lasam sa scada, adaugam cimbru si saram si piperam, luand tigaia de pe foc.

Umpem cepele cu compozitia, ungem o tava cu putin ulei, punem cepele umplute le decoram cu piper boabe rosu si punem restul de supa, dand la cuptor proximativ 25 de minute.

Decoram ca in imaginile alaturate si servim.

Pofta Buna.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa Umpluta (pentru 2 portii)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceapa umpluta, la cuptor