Ceafă la cuptor cu cartofi şi usturoi

de madi_marin in Porc, 16 Oct 2011 | 15144 vizualizari

 

Porc nu mâncam des, dar când o facem prefer sa ne delectăm cu o bucată de ceafă pregătită la cuptor sau la grătar. De data asta am ales să o gătesc la cuptor acompaniată de niste cartofiori presăraţi cu usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăţi de ceafă de porc
  • 2 cartofi mari
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • mărar uscat
  • boia dulce
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafă la cuptor cu cartofi şi usturoi:

Ceafa se spală, se şterge , se unge cu ulei şi se presară cu condimente. Se pune într-o tigaiţă şi se dă la cuptor. Se prăjeşte pe ambele părţi apoi se adaugă o ceşcuţă cu apă. Se lasă la foc măricel până e gata.

Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cuburi. Se pun la fiert în apă cu sare şi se fierb pe jumătate. Se pun apoi într-o taviţă cu ulei, se presară cu sare, piper şi mărar uscat şi se dau la cuptor. Se amestecă din când în când sa nu se prindă.

Ceafa se serveşte cu cartofii presăraţi cu usturoi si cubuleţe de roşii .

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafă la cuptor cu cartofi şi usturoi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu muschiulet si afumatura