Ceafă de porc marinată cu orez la cuptor

de ionix in Porc, 1 Noi 2010 | 12336 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru ceafa marinata:
  • circa 1 kg de ceafa
  • 3 linguri cu mustar
  • cimbru
  • sare, piper
  • doua linguri cu ulei
  • Pentru orez: 
  • 600 ml apa
  • sare, piper alb
  • o lingura cu ulei
  • alte ingrediente:
  • o ceapa mare
  • 6 catei de usturoi
  • doua foi de dafin
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafă de porc marinată cu orez la cuptor:

Fierbem mai intai orezul si apoi facem marinata.

Preparare marinata:

Se spala bine carnea si se taie in felii mai groase. Se amesteca mustarul cu uleiul, sare, piper si cimbru si omogenizam. Cu acest amestec ungem feliile de ceafa, le puneam intr-un bol, acoperim bolul si dam la frigider pentru 20 de minute. Dupa ce a stat la marinat, asezam bucatile de ceafa intr-un vas yena si turnam apa peste ele... cat sa le acopere. Deasupra punem ceapa taiata solzisori, usturoiul taiat feliute, presaram putina sare si foile de dafin.

Dam la cuptor la foc mic cam vreo o ora si jumatate apoi dam la foc mediu si lasam pana se rumenesc. Cand carnea este rumenita o scoatem pe o farfurie, asezam orezul si peste orez punem carnea. Vasul il acoperim cu folie de aluminiu si bagam iar la cuptor, la foc mic, pentru inca 10-15 minute. Se serveste cald cu muraturi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafă de porc marinată cu orez la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura asortata