Ceafa de porc cu sos de rodii

de Bya Ralu in Porc, 31 Mar 2014 | 5820 vizualizari

 

Cu aceasta reteta am castigat setul de vase de la Unisol ,am facut de ceva timp reteta dar nu am mai apucat sa o postez.
Pentru sos m-am inspirat de aici http://www.bucataras.ro/retete/piept-de-curcan-cu-sos-de-rodii-28604.html

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de ceafa de porc
  • ulei de masline
  • 50 ml vin rosu
  • frunze de rozmarin
  • curcuma,piper
  • Pentru sos:
  • 1 rodie
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml suc de portocale
  • 1 lingura de faina
  • praf de ghimbir
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu sos de rodii:

Feliile de ceafa de condimenteaza,punem frunzele de rozmarin,se stropesc cu ulei de masline si se pun la prajit pe ambele parti cateva minute.Se adauga vinul,iar dupa ce a scazut se pune apa si se lasa la foc mic.

Pentru sos:

Se pune pe foc sucul de portocale si vinul alb,se adauga praful se ghimbir si se lasa sa scada putin.Jumatate de rodie se stoarce iar din cealalta jumatate se scot semintele.Se adauga si faina si 3 linguri de apa si se amesteca bine.Se lasa cateva minute sa fiarba.

Se serveste cu morcovi cu susan.reteta o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/morcovi-rumeniti-cu-susan-54697.html

TIPS-URI

1

Sa nu lasati sosul sa se faca prea mult,pentru ca va prinde un gust amar

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu sos de rodii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc marinata la gratar