Cea mai buna negresa de post

de gaby_duceag in Dulciuri, 9 Aug 2015 | 27226 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • toate ingredientele au fost masurate cu o cana cu capacitatea de 250 ml
  • o cana zahar tos
  • o cana gem de prune (puteti pune si alt fel de gem)
  • o cana apa minerala
  • 1/2 cana ulei
  • o cana nuca
  • 1/2 cana cacao
  • 3 cani faina
  • un plic praf de copt
  • o lingurita bicarbonat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • putina sare
  • doua maini bune stafide
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cea mai buna negresa de post:

  1. Modul de preparare este mai mult decat simplu
  2. Intr-un bol amesteca apa minerala cu gemul si zaharul tos pana ce zaharul e complet topit.
  3. Adauga uleiul, stafidele si cacaua si omogenizeaza.
  4. Stinge praful de copt, impreuna cu bicarbonatul, cu zeama de lamaie si adauga-le in bol.
  5. Pune zaharul vanilat si sarea si omogenizeaza.
  6. Adauga treptat faina amestecand sa nu faca cocoloase. In functie de gemul pe care l-ai adaugat poate fi necesar sa mai adaugi putina faina sau sa nu o pui pe toata. Compozitia trebuie sa aiba consistenta aluatului de chec, asa ca urmareste acest aspect si-n functie de asta pui, sau nu, toata faina.
  7. Adauga nuca tocata si amesteca.
  8. Unge cu ulei o tava de 25/20 cm, presara faina si toarna compozitia.
  9. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace negresa la 160 grade pentru 35-40 minute (suprafata prajiturii devine lucioasa iar prajitura trece testul scobitorii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cea mai buna negresa de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

10.08.2015, 20:46

Negresele de post sunt delicioase!

mirela0911 1

11.08.2015, 06:47

Foarte buna!

Micutza Luana 1

13.08.2015, 00:05

praji asta si placinta is singurele care imi plac de post biig like

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Negressa "