"Caviarul Saracului" a la Jamie Oliver

de brie in Salate, 13 Dec 2009 | 12739 vizualizari

 

O reteta gasita in nr.6 al editiei din cartea lui J.Oliver " Intoarcerea bucatarului care se dezbraca de..... secrete" de la Jurnalul National . O alta varianta pentru salata de vinete , simpla si gustoasa, cu mici adaptari..la fel cum "frumuseatea depinde de gusturi" ..

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete mari
  • 1/2 lingurita chimen
  • 2 catei de usturoi
  • 5-6 linguri ulei masline
  • 2 lamai
  • patrunjel
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Caviarul Saracului" a la Jamie Oliver:

Se coc vinetele, se curata , eu le clatesc in 2 jeturi de apa calduta (mai ales daca sunt amarui), se lasa la scurs intro strecuratoare.

Intre timp se zdrobesc cei doi catei de usturoi, se maruntesc semintele de chimen (inainte de ale zdrobi in mojar le-am prajit cca 1minut elimina o aroma mai puternica), se pun impreuna intrun vas  se adauga vinetele scurse si uleiul se omogenizeaza.Am adaugat zeama celor doua lamai (JO recomanda chiar 3 lamai dar putin cam acrisor pt gustul meu), sare,piper si am mixat amestecul.

La final am adaugat patrunjel tocat, se recomanda si coriandru sau busuioc , depinde de gusturi.

Am servit cu paine de casa si legume, si cu multa pofta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cred ca se pot folosi si vinete congelate.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Caviarul Saracului" a la Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete, cu iaurt grecesc si susan