Cartofi umpluti cu piept de pui

de Angelina_Elena in Mancaruri de legume, 20 Noi 2011 | 6353 vizualizari

 

Sursa:Reteta de Acasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 kilograme cartofi
  • 500 g piept de pui fiert
  • 1 ceapa mai mare
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • margarina pentru uns cartofii
  • cascaval,branza rasa,smantana(optional)
  • Sos Bechamel:
  • 25 g margarina rama
  • 25 g faina
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu piept de pui:

Se aleg cartofii,se curata de coaja,se taie in doua si se unge fiecare jumatate de cartof cu margarina.Pe fiecare cartof se pune si cate un cubulet de margarina apoi ii punem intr-o tava tapetata cu folie de aliminiu si putina margarina.Se pun in cuptorul preincalzit si se lasa pana se coc.In timp ce se coc cartofii pregatim umplutura:pieptul de pui impreuna cu ceapa se toaca marunt,se trec prin masina de tocat carne.Dupa ce le-am tocat se amesteca cu ouale si verdeata si se potriveste cu sare si piper.Cartofii se incearca cu o furculita,iar daca furculita intra usor in ei,inseamna ca acestia sunt copti.Se scot din cuptor si se lasa la racit.Dupa ce s-au racit se golesc la mijloc cu o lingurita(cu atentie pentru a nu se rupe).Dupa ce i-am golit la mijloc ii umplem cu compozitia de carne,iar apoi ii punem intr-o tava.Intr-un ibric punem untul la topit la foc mic,iar cand s-au topit se ia ibricul de pe foc,se aduga faina si se amesteca repede pentru a nu se face cocoloase.Se pune din nou la foc mic si se mai amesteca putin apoi se toarna laptele si se amesteca pana se ingroasa.Acest sos se toarna peste cartofi si se dau la cuptor pentru 10-15 minute.Cand s-au gratinat deasupra sunt gata.Se servesc calzi cu cascaval sau branza rasa,smantana. 

TIPS-URI

1

Dupa 25-30 de minute dupa ce am bagat cartofii la cuptor,ii scoatem si punem deasupra cubulete de margarina(ca la inceput).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]