Cartofi umpluti cu carne tocata

de MOKUSKA in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2014 | 11806 vizualizari

 

In ziua de azi sambata seara iesim in oras,mancam o pizza sau ceva "nesanatos". In copilarie ne adunam cu verii mei la mama sau matusa mea care ne pregateau retete inedite. Astazi va prezint o reteta din acea perioada.

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne tocata (porc, vita, pui) eu am folosit de porc
  • 6 cartofi medii
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 ardei rosu sau galben
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 oua mici
  • sare
  • piper
  • boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu carne tocata:

Spalam cartofii si ii punem la fiert, in coaja. Intre timp pregatim umplutura. Tocam ceapa si ardeiul, calim 5 minute, dupa care adaugam carnea. Lasam sa se caleasca pana se inmoaie. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin. Intre timp verificam cartofii cu furculita, atentie sa nu ii fierbem foarte mult, se incearca folosind o furculita, daca intra in cartofi inseamna ca sunt fierti. Se scurg si se lasa putin sa se raceasca. Cartofii calzi se curata, se taie in doua cu atentie fara sa se sfarame (daca sunt foarte fierti se vor zdrobi), se scobesc cu un cutit, ce va cadea din miezul cartofilor se pun in vasul cu carnea calita.

Condimentam umplutura cu sare, piper si boia, tocam verdeata si adaugam cele 3 oua mici, dupa care amestecam cu blender (daca nu aveti blender zdrobiti cartofii cat sunt calzi si tocati cat mai marunt verdeata si ceapa). Jumatatile de cartofi se sareaza putin, se umple cu aluat (daca ati respectat gramajul trebuie sa va ajunga), se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Tava se introduce in cuptorul fierbinte la foc mare.

Cartofii sunt gata cand vedeti ca umplutura s-a rumenit (30 minute).

Se servesc fierbinti cu muraturi sau cu rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

MOKUSKA 1

12.05.2014, 16:10

Merci Lia! .Sa ii fierbi in coaja, dar nu de tot, doar pana intra furculita in ei, pentru ca in cuptor se vor ma coace.

anca2311 1

20.05.2014, 12:20

eu i-am facut! deliciosi!

MOKUSKA 1

20.05.2014, 12:33

merci Anca!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Garnitura de cartofi Byron