Cartofi umpluti

de ionix in Aperitive / Garnituri, 4 Oct 2009 | 9147 vizualizari

 

reteta am vazut-o la tv acum cateva zile si mi s-a parut interesanta...

 

INGREDIENTE

  •  10 cartofi(eu am folosit cartofi rosii)
  • 300 g bacon
  • 200 g cas sau branza telemea
  • o smantana mica (eu am folosit gospodar)
  • o legatura de marar
  • sare, piper
  • 2-3 linguri unt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti:

Cartofii se dau intr-un clocot iar apoi se pun intr-o tava si se dau la copt in cuptor.

Cand s-au copt cartofii se decojesc si se lasa un pic la racit.

Se face un capacel (daca e cartoful mare poti sa-l tai in doua) si se scobeste cu o lingurita in cartof astfel incat sa se pastreze peretii mai grosi pentru a nu se rupe.

Umplutura: Jumatate din resturile de cartofi ramase dupa scobit se amesteca cu branza taiata cubulete, baconul taiat cubulete (din bacon se pastreaza cateva feliute subtiri pentru ornat), mararul taiat marunt, smantana, sarea si piperul. Se amesteca bine sa se omogenizeze compozitia.

Cu lingurita se ia din umplutura si se baga in cartofi. Pe cartofii umpluti se pune cate o feliuta de bacon. Se aseaza intr-o tava unsa cu unt, tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor circa 30-40 minute.

Se servesc calzi atat drept garnitura cat si simpli.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata Boeuf