Cartofi umpluti

de Miha in Mancaruri de legume, 10 Apr 2011 | 11893 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi maricei
  • ~50 g unt
  • sare si piper
  • condimente pentru cartofi
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 4 catei usturoi
  • boabe de porumb
  • cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti:

Cartofii curatati si spalati se taie in 2, pe lungime. Se scobesc cu o lingurita, avand grija sa nu se rupa, pana obtinem niste "cosulete" de cca 0.5 cm grosime. Se pun intr-o tava de aragaz, se pune in fiecare cosulet cate o bucatica de unt, apoi se condimenteaza dupa gust si se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 15-20 minute, pana se inmoaie cartofii.

Intre timp, pieptul de pui taiat cubulete se perpeleste pe toate partile intr-o tigaie cu cateva linguri cu ulei de masline. Se condimenteaza dupa gust, se pune 1/2 pahar cu apa si se fierbe inabusit pana scade toata zeama. Aproape de sfarsit se adauga si usturoiul pisat.

Se umplu cartofii cu cubuletele de carne, se presara cu boabe de porumb si cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari si se da din nou la cuptor, pana se topeste cascavalul si se aureste usor.

Se servesc calzi.

Cartofii ce au ramas dupa ce am scobit cosuletele i-am pus la fiert in putina apa cu sare, apoi am preparat o delicioasa si pufoasa  paine cu cartofi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua coapte in cartofi