Cartofi taranesti (de post)

de lilik in Mancaruri de post, 6 Noi 2012 | 35807 vizualizari

 

sunt ideali in zilele de post cu niste gogonele murate(sau alte muraturi),dar se mai pot pune ca si garnitura langa o friptura buna ;)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • boia dulce(sau iute,dupa plac)
  • 3-4 rosii
  • patrunjel verde
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti (de post):

Fierbem cartofii cu tot cu coaja pana intra usor furculita in ei,dar sa nu se farame prin oala,apoi scurgem apa de pe ei si ii lasam sa se racoreasca.

Ii curatam de coaja si ii taiem cubulete(sau ii dam pe razatoarea mare).Rosiile le decojim si le taiem bucatele mici.

Curatam ceapa si o tocam marunt,apoi o punem cu uleiul intr-o cratita sa se rumeneasca,iar cand incepe sa devina maronie punem rosiile si 100 ml apa.Lasam la foc mic pana scade apa,apoi adaugam boia(dupa gust),sare,piper,amestecam si adaugam cartofii fierti.

Ii intoarcem usor cu o lingura de lemn sosul ii coloreaza pe toti,apoi dam deoparte si adaugam patrunjelul tocat.

Sunt grozav de buni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti