Cartofi taranesti cu varza de bruxelles

de Oana in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2010 | 11493 vizualizari

 

O reteta rafinata, o garnitura perfecta pentru carnea de curcan sau rata.

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari, rosii
  • o mana de varza de bruxelles
  • 4 felii de bacon
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 fire de usturoi verde
  • 1 lingura mustar dijon
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti cu varza de bruxelles:

Cartofii se spala bine, se taie in cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Varza de bruxelles se curata, se spala si se pune si ea la fiert. Cand sunt gata se scurg de apa, atentie la cartofi, nu trebuie fierti excesiv, sa nu se sfarame. Se pot face si la steamer, aproximativ 10 minute.

Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie rondele fine. Se pun la calit in putin ulei, intr-o tigaie incapatoare. Se adauga apoi baconul taiat fasiute si se lasa putin la rumenit. Apoi se pune mustarul si se adauga cartofii si varzucile. Se intorc pe ambele parti pana incep a devina aurii.

I-am mancat alaturi de rulourile de curcan cu hribi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti cu varza de bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti imbunatatiti