Cartofi ţărăneşti cu soia - de post

de portiadelumina in Mancaruri de post, 20 Dec 2012 | 4723 vizualizari

 

Nu folosim soia deseori, dar într-un post de 40 de zile, o dată sau de două ori folosim.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 250 gr. soia cubuleţe
  • sare
  • 3 cepe
  • 5 grăunţi de usturoi
  • 50 ml ulei
  • delikat -maxim o lingură
  • mărar verde (ori congelat)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi ţărăneşti cu soia - de post:

Se curăţă cartofii şi se toacă ca pentru piure; se pun la fiert în aşa fel încât apa să depăşească cu app. 1 cm cartofii din vas. Între timp se pun la fiert şi cubuleţele de soia cu sare adăugată în apa de fiert.

Se curăţă şi se toacă ceapa, se curăţă şi se toacă feliuţe usturoiul. Acestea din urmă, dimpreună cu mărarul tocat şi delikatul se pun la călit într-o tigaie.

Cubuleţele de soia se scot după fierbere, se clătesc sub jet de apă, se scurg, se storc şi se rumenesc un pic în tigaie. Cartofii se scot, se clătesc şi ei şi dimpreună cu celellate ingredinte se amestecă (încât să nu se sfărâme) şi se pun într-un vas de yena pentru a fi daţi la cuptor cca 15 minute. Opţional se poate pune în amestec şi suc de roşii.

Se pot servi cu murături.

Poftă bună să aveţi!

TIPS-URI

1

suc de roşii

2

pătrunjel verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi ţărăneşti cu soia - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu linte si ciuperci