Cartofi rustici

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2010 | 20680 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 gr cartofi, decojiti si taiati felii subtiri
  • 230 gr ceapa, taiata fin
  • Sare si piper negru
  • Nucsoara, proaspat rasa
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 600 ml bullion de legume
  • 1 lingura unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi rustici:

Se pun catrofii impreuna cu ceapa intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa 15 minute.
Se incalzeste cuptorul la 180°C.Se scurg cartofii si ceapa si se zvanta cu un servet de bucatarie.
Intr-un vas termorezistent, se aseaza un strat de ceapa si cartofi.Se pun sare, piper si nucsoara, dupa gust, apoi se aseaza inca 4-5 straturi, terminand cu condimentele.
Se amesteca usturoiul cu bulionul de legume, apoi se toarna peste legume.Deasupra se pun bucatele de unt.Se coace 1h 30 minute sau pana cand legumele se rumenesc la suprafata, iar cartofii s-au inmuiat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi rustici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

pe 06.12 la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]