Cartofi rustici

de Zamfira in Mancaruri cu carne, 13 Iul 2013 | 9975 vizualizari

 

Un pranz sau o cina perfecta. Simplu de pregatit, timp scurt de pregatire ... doar pofta sa aveti. Clasicii cartofi intr-o noua combinatie: bulion, carnati si ceapa rosie. Merita incercat, pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi (mari)
  • 1 ceapa rosie (mare)
  • 5 linguri bulion (1/2 pahar de apa)
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 4-5 carnati de casa (afumati si uscati)
  • 4 linguri de ulei
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi rustici:

Curatam si spalam cartofii si ceapa. Taiem cartofii cubulete si ii amestecam cu ulei, cimbru, sare si piper. Punem cartofii intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, stropim din belsug cu bulionul diluat cu apa. Asezam deasupra rondele groase de ceapa rosie si carnati. Punem tava in cuptorul incalzit. Dupa 15 minute intoarcem cartofii si repetam operatiunea din 10 in 10 minute.

Atentie! Datorita bulionul exista posibilitatea de a se carameliza prea tare cartofii. Focul trebuie sa fie mediu. Timp de coacere: 40 minute.

Cartofii rustici pot fi serviti cu: rosii proaspete, ceapa verde sau chiar mujdei de usturoi.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi rustici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spanac cu branza de vaci cu smantana si ochiuri