Usor, bun si la indemana!
Cartofii noi se curata, se spala si se pun la fiert intregi, in apa cu sare , iar cand incep sa fiarba se adauga coditele de la marar si patrunjel.
Untul il topim si adaugam in el 2 linguri din zeama in care au fiert cartofii.
Cand se patrund cartofii, se scurg, se aseaza intr-o forma termorezistenta si se stropesc cu untul topit.
Usturoiul verde il curatam si il tocam marunt de tot, atat partea alba cat si partea verde.
Il frecam cu putina sare si cu putin unt toipt, oprim din cel cu care al stropit cartofii.
Strecuram putina zeama de la cartofi si punem in ea, fierbinte, marar si patrunjel tocate si o frunza de dafin. Punem un capac sa se infuzeze.
Peste usturoiul pisat adaugam un ardei iute tocat marunt, apoi punem zeama de cartofi cu verdeata. Iese o saramura tare buna si usor picanta.
Cu aceasta stropim cartofii si ii servim ca garnitura la friptura.
Eu am avut de pui si foarte bine a mers cu saramura si cartofi!