Cartofi cu şuncă şi cârnaţi la cuptor

de botcrina in Mancaruri cu carne, 25 Ian 2012 | 4326 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 200 g cârnaţi
  • 100 g şuncă
  • sare, piper, delikat
  • puţină brânză 
  • 100 ml lapte
  • puţină boia 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu şuncă şi cârnaţi la cuptor:

Se curăţă cartofii şi se taie rondele, şunca se feliază, iar cârnaţul se taie şi el rondele.

Ungem o tavă cu puţină untură, aranjăm un strat de cartofi, şi peste ei un strat de şuncă şi cârnaţ, condimentăm, presărăm puţină brânză,şi repetăm operaţiunea.

Când terminăm de aranjat totul, turnăm laptele peste cartofi, condimentăm din nou şi la final presărăm puţină boia.

Dăm tava la cuptor circa 50 de minute, la temperatură medie. Când este aproape gata, scoatem tava şi amestecăm încet ingredientele, pentru a nu le zdrobi, apoi o introducem din nou la cutor.

Servim mâncarea calduţă, cu murături de care pofteşte fiecare.

TIPS-URI

1

Strabunica spunea că mâncarea gătită cu untură este mai fragedă şi mai bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu şuncă şi cârnaţi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de pui cu piure gratinat