Se pun cartofii si ouale la fiert. Dupa ce au fiert se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Între timp dam prin razatoare cascavalul.
Pregatim sosul: ouale si smantana + putina sare se amesteca bine pana cand obtinem o crema .
Carnatii se taie rondele si se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei pana incep sa se rumeneasca .
Dupa ce s-au racit cartofii se dau prin razatoarea mare si se pun in tava deja tapetata cu unt sau margarina , se pun peste stratul de cartofi si ouale date tot prin razatoare se pune sare si piper dupa gust. Asezam si o parte din carnatul prajit apoi punem crema de smantana, presaram jumatate din cascavalul razuit si jumatate din parmigiano, apoi mai punem inca un strat de cartofi, oua, carnat, crema de smantana si restul de cascaval si parmigiano.
Se da la cuptorul bine incins la o temperatura de 170 grade 25-30 minute
Se servesc calzi dar sunt buni si reci, noi am mancat cu ultimele gogonele ce aveam .
1
Cartofii se fierb în coaja
2
Fierbem 3 oua , 2 le folosim la crema de smantana crude