Cartofi copti de doua ori

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2014 | 5809 vizualizari

 

Acesti cartofi sunt deliciosi.
Reteta am vazut-o la Tv Paprika ..dar sincer nu mai stiu la ce emisiune

 

INGREDIENTE

  • -12 cartofi
  • -o jumate de varza dulce
  • -100 gr unt
  • -sare
  • -piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti de doua ori:

Cartofii  ii spalam  foarte bine , si intregi ii punem intr-o tava de copt.

 Ii dam la cuptor si ii lasam pana cand intra furculita bine in ei .(eu am fentat putin , imi era cuptorul ocupat , i-am fiert )

 Ii lasam sa se raceasca .

 Varza o taiem subtire si cat mai mica.

 Intr-o tigaie punem untul la topit si adaugam varza ,o calim in unt pana cand se inmoaie .

 Fiecare cartof il taiem in jumate si scobim din el cu o lingura .

  Ceea ce scoatem din cartof punem peste varza calita si vom amesteca cu sare si piper dupa gust

 In scobitura pe care am facut-o punem din varza amestecata cu cartofi si nivelam putin .

 Punem intr-o tava si dam cartofii umpluti la cuptor pana cand se rumenesc deasupra.

TIPS-URI

1

timpul de preparare a acestor cartofi este destul de lung , dar merita

2

alegeti cartofii cam de aceiasi marime pentru a se coace cam in acelasi timp

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti de doua ori" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti in staniol