Cartofi copti cu sos alb

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2013 | 10766 vizualizari

 

buni si usori, pt cina

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi potriviti
  • 50 ml ulei
  • sare, piper, cimbru uscat, curry, condimente pt cartofi prajiti
  • 50 g telemea sarata

pt sos:

  • marar verde
  • o lg faina sau amidon
  • 2 lg smantana
  • 250 ml lapte
  • 2 cubulete de branza topita
  • sare, piper
  • 3 lg ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu sos alb:

Cartofii se curata de coaja si se cresteaza felii mai grosute, pe lungimea cartofului, dar nu pana jos,asa ca la cartofii acordeon.

Se presara cu sare, piper, cimbru uscat,praf de curry si condimente, se pune ulei peste ei sau margarina taiata cubulete si se asaza in tigaie cu putin ulei, eu am pus in dry coker.

Se pune si o cescuta de apa in tigaie, se acopera cu capac si se dau la cuptor, la 180 g cam 40 min.

Intre timp facem sosul:punem uleiul sa se incinga putin, amestecam cu faina si lasam cateva sec, apoi turnam tot laptele odata si invartim bine, sa nu faca cocoloase.

Punem si branza topita si lasam sa se topeasca bine, adaugam apoi mararul verde, cam o lg-ita si lasam sa dea 2-3 clocote.

Saram si piperam dupa gust, apoi luam de pe foc, adaugam smantana si amestecam bine.

Dupa cele 40 min scurse , scoatem tigaia si luam capacul, apoi lasam in continuare la foc inca 20 min, sa se rumeneasca cartofii deasupra. scoatem tava si radem peste cartofi telemeaua, asa fierbinti, lasam 10 min sa se racoreasca si sa se topeasca branza.

Servim cartofii calzi cu sos si muraturi, foarte bine merg cu gogosari  murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

26.03.2013, 16:46

Rocsi 1

26.03.2013, 20:24

Mmmm vreau si euuu!

adasev12 1

29.03.2013, 09:14

ela, rocsy....serviti

motanel....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti, cu mujdei si branza fondue de la Delaco