Cartofi copti cu sos alb

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2013 | 11576 vizualizari

 

buni si usori, pt cina

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi potriviti
  • 50 ml ulei
  • sare, piper, cimbru uscat, curry, condimente pt cartofi prajiti
  • 50 g telemea sarata

pt sos:

  • marar verde
  • o lg faina sau amidon
  • 2 lg smantana
  • 250 ml lapte
  • 2 cubulete de branza topita
  • sare, piper
  • 3 lg ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu sos alb:

Cartofii se curata de coaja si se cresteaza felii mai grosute, pe lungimea cartofului, dar nu pana jos,asa ca la cartofii acordeon.

Se presara cu sare, piper, cimbru uscat,praf de curry si condimente, se pune ulei peste ei sau margarina taiata cubulete si se asaza in tigaie cu putin ulei, eu am pus in dry coker.

Se pune si o cescuta de apa in tigaie, se acopera cu capac si se dau la cuptor, la 180 g cam 40 min.

Intre timp facem sosul:punem uleiul sa se incinga putin, amestecam cu faina si lasam cateva sec, apoi turnam tot laptele odata si invartim bine, sa nu faca cocoloase.

Punem si branza topita si lasam sa se topeasca bine, adaugam apoi mararul verde, cam o lg-ita si lasam sa dea 2-3 clocote.

Saram si piperam dupa gust, apoi luam de pe foc, adaugam smantana si amestecam bine.

Dupa cele 40 min scurse , scoatem tigaia si luam capacul, apoi lasam in continuare la foc inca 20 min, sa se rumeneasca cartofii deasupra. scoatem tava si radem peste cartofi telemeaua, asa fierbinti, lasam 10 min sa se racoreasca si sa se topeasca branza.

Servim cartofii calzi cu sos si muraturi, foarte bine merg cu gogosari  murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

26.03.2013, 16:46

Rocsi 1

26.03.2013, 20:24

Mmmm vreau si euuu!

adasev12 1

29.03.2013, 09:14

ela, rocsy....serviti

motanel....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]