Cartofi copti cu branza

de susu in Aperitive / Garnituri, 9 Mar 2011 | 4972 vizualizari

 

Cartofii gatiti in acest mod, adica copti, sunt cei mai sanatosi
Se poate manca si coaja daca s-a indepartat orice urma de pamant

 

INGREDIENTE

  • Cartofi
  • Branza de oaie
  • Iaurt sau smantana
  • Marar sau patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu branza:

Se spala cartofii cu buretele de sarma, se pun pe o bucata hartie de aluminiu, se presara putina vegeta si daca doriti si condimente. Cartofii isi trag sare cat au nevoie si sunt mai gustosi. Ii puteti unge si cu putin ulei de masline astfel coaja devine mai crocanta. Se strange folia si se baga la cuptorul incalzit unde se tin la foc mic pentru aproximativ doua ore pentru cei potriviti.

Cartofii trebuie sa fie mici sau medii astfel se vor face coace bine si uniform. Daca aveti totusi cartofi mai mari puteti infige cate un cui mare, curat, pentru ca este un bun conducator termic si se vor face mai bine si mai repede. Sunt gata atunci cand furculita va intra foarte usor in mijloc.

Se taie in doua, se scoate miezul care se amesteca cu branza, iaurt si daca doriti unt si marar.Ca sa nu se raceasca  se poate amesteca direct in coaja cartoful cu branza iaurt sau smantana.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti