Cartofi copti cu branza

de susu in Aperitive / Garnituri, 9 Mar 2011 | 5442 vizualizari

 

Cartofii gatiti in acest mod, adica copti, sunt cei mai sanatosi
Se poate manca si coaja daca s-a indepartat orice urma de pamant

 

INGREDIENTE

  • Cartofi
  • Branza de oaie
  • Iaurt sau smantana
  • Marar sau patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu branza:

Se spala cartofii cu buretele de sarma, se pun pe o bucata hartie de aluminiu, se presara putina vegeta si daca doriti si condimente. Cartofii isi trag sare cat au nevoie si sunt mai gustosi. Ii puteti unge si cu putin ulei de masline astfel coaja devine mai crocanta. Se strange folia si se baga la cuptorul incalzit unde se tin la foc mic pentru aproximativ doua ore pentru cei potriviti.

Cartofii trebuie sa fie mici sau medii astfel se vor face coace bine si uniform. Daca aveti totusi cartofi mai mari puteti infige cate un cui mare, curat, pentru ca este un bun conducator termic si se vor face mai bine si mai repede. Sunt gata atunci cand furculita va intra foarte usor in mijloc.

Se taie in doua, se scoate miezul care se amesteca cu branza, iaurt si daca doriti unt si marar.Ca sa nu se raceasca  se poate amesteca direct in coaja cartoful cu branza iaurt sau smantana.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]