Cartofi Byron

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 6 Dec 2013 | 16314 vizualizari

 

Este prima oara cand ii fac si pot sa zic ca sunt dementiali. Pe cat de simplu pe atat de deliciosi....inspirati de la Cristi Roman...multumesc!>:D

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi marisori
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura branza ceva fin de la Delaco
  • 1 lingura cascaval ras fin
  • 1 lingura mascarpone
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Byron:

Cartofii, initial in reteta lui Cristi trebuie copti in cuptor. Eu, pt ca ma grabeam, dupa ce i-am spalat bine de tot(adica nu sunt curatati de coaja, ci aceasta trebuie spalata cu un burete de bucatarie), i-am pus in apa cu sare la fiert pt 15 minute. Adica sa fie fierti cam pe treisfert. Se lasa sa se raceasca, se taie in jumatati, se scobeste miezul(dar mai lasam ceva cartof si in gaoace) cu ajutorul unei lingurite.

Miezul scobit il punem intr-un castron s il zdrobim cu furculita. Adaugam sare si piper dupa gust, 1 lingura mascarpone si branzica. Amestecam compozitia si umplem gaoacele carofilor. Lasam o adancitura in mijloc in care vom pune smantana amestecata cu cascaval ras fin. Asezam cartofii intr-o tava cu hartie de copt, mai condimentam putin pe deasupra cu sare si piper proaspat macinat. Dam tava la cuptorul incins la 170-180 grade pt 15-20 minute pana cartofii se rumenesc usor deasupra.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

se folosesc ca si garnitura la orice friptura, noi i-am servit ca o cina usoara cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Byron" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute si cascaval afumat