Cartofi "acordeon"

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2014 | 28696 vizualizari

 

Ma bantuie reteta asta de ceva timp si tot zic ca o fac si nu mai apuc. Simplu, delicios si de efect daca aveti musafiri. Pot fi facuti in multe feluri, atat simplii, fara umplutura, serviti ca si garnitura sau umpluti in diferite feluri. Eu am ales o umplutura de mozzarella si bacon si atunci au fost mancati simpli cu muraturi. Depinde doar de voi cum doriti sa-i pregatiti...

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi de marime medie si cat mai lunguieti
  • 6 felii de bacon
  • 250 gr mozzarella
  • sare dupa gust
  • condimente cu piper Sichuan pt friptura(de la Lidl)
  • 2 linguri grasime de rata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi "acordeon":

Cartofii se curata de coaja, se pun intr-o lingura si se taie felii (dar nu de tot,pana ajungem la lingura) cu spatiu intre ele de aproximativ 0,5 cm. Feliile de bacon se taie in bucati, iar mozzarella am taiat-o in felii subtiri cu aparatul de curatat legume.

Am umplut spatiile dintre feliile de cartof cu mozzarella si bacon, am pudrat cu sare si condimente dupa gust,am pus putina grasime de rata peste cartofii umpluti, am pus cartofii in tava intr-o folie de hartie copt, am adunat marginile foliei si am capsat-o.

Am dat tava la cuptorul incins la 200 grade pt 20 minute, am rupt hartia de copt la suprafata si am mai dat tava la cuptor pentru inca 5-10 minute, pana au devenit usor rumeni la suprafata.

I-am servit calzi, cu muraturi. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

daca taiati de tot feliile de cartofi, sau atunci cand umpleti cartofii se rup feliile, puteti sa le prindeti la capete cu scobitori sa va ramana cartofii intregi si vor arata bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi "acordeon"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (29)

_Alina_ 1

13.03.2014, 09:33

Satisfyyourcravings 1

13.03.2014, 12:45

Tare buni!

babi5 1

29.11.2014, 13:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]