Cartofi a la Bunica

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2013 | 22427 vizualizari

 

Cartofii a la Bunica un preparat cu cascaval Delaco delicios servit cu salata de varza si morcov.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi potriviti
  • 1 ceapa
  • 3 graunti usturoi
  • 100 g. piept de porc taranesc afumat
  • 100ml. smantana de gatit
  • 100 g. cascaval Delaco
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1varf lingurita oregano
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi a la Bunica:

Pieptul tarabesc afumat se taie in fasii subtiri si sa rumeneste intr-o tigaie antiaderenta fara grasime.Dupa ce s-a rumenit usor se stinge focul.

Ceapa spalata si curatat se taie solzisori.

Se pune in tigaie  peste pieptul afumat .

Cartofi se curata,se spala si se taie rondele subtiri sau sub alta forma ,dupa preferinta.,apoi se adauga in tigaie.

Usturoiul curatat se toaca marun si se adauga si el in tigaie.

Peste toate acestea se toarna smantana de gatit,se sareaza ,pipereaza ,se adauga oregano amstecandu-se bine pentru incoporare.

Pregatim un vas de ceramica.Il ungem cu 2 linguri ulei de masline,turnam compozitia de cartofi din tigaie.

Acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la 170 grade pana se inmoaie cartofii.

Intre timp radem cascavalul.

Scoatem vasul,luam folia de aluminiu si presaram cascavalul ras.

Dama la cuptor pana ce cascavalul devine auriu.

Se serveste cald cu salata de varza si morcov sau cu alta salata dupa preferinta.

TIPS-URI

1

Cartofii trebuie sa fie taiati foarte subtire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi a la Bunica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]