Cartof copt cu somon afumat si avocado

de Oana in Somon, 19 Noi 2010 | 9239 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • un iaurt mic cremos sau smantana
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • jumatate de avocado
  • o felie de somon afumat file
  • un catel de usturoi
  • 2 linguri cu marar tocat
  • busuioc uscat
  • tarhon uscat
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartof copt cu somon afumat si avocado:

Cartofii se spala bine, se sterg si se invelesc in folie de aluminiu, se coc apoi la foc mediu pana intra furculita usor in ei.

Intre timp se curata avocado, se taie cubulete si se pune in zeama de lamaie. Iaurtul cremos se amesteca cu usturoiul zdrobit, mararul tocat, busuioc, tarhon si sare dupa gust. Somonul se taie cubulete, se opresc cateva fasii pentru decor si se amesteca in sosul de iaurt. Se scurge avocado iar o parte din zeama de lamaie se amesteca in sosul de iaurt, dupa gust.

Catoful se cresteaza in cruce, se toarna deasupra sosul de iaurt cu somon. se orneaza cu fasiutele de somon si se pune avocado deasupra. Delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartof copt cu somon afumat si avocado" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

nadina73 1

20.11.2010, 00:14

sincer nu am incercat ,dar suna tare bine

adriana_bobu 1

20.11.2010, 22:01

Teo 1

21.11.2010, 18:23

e asa de ingenioasa ideea! Oana, sper ca nu ai facut doat 2 cartofi; cei din provincie ajung mai greu !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

ieri la 08:46

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

pe 23.04 la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu sos de sampanie si portocala