Carne de scoici în sos de vin

de ionix in Fructe de mare, 19 Dec 2010 | 40873 vizualizari

 

by Ionix.... simplu şi delicios...

 

INGREDIENTE

  • 250 g carne de scoici
  • 100 ml vin alb sec
  • o linguriţă cu sos de soia
  • două linguri cu unt
  • sare, piper
  • puţin rozmarin uscat
  • 3 căţei de usturoi întregi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de scoici în sos de vin:

Carnea de scoici se decongelează, eu am avut congelată, şi se opăreşte în apă fiartă cu puţină sare. Se lasă 2 minute în apă clocotită şi se scurg.

Untul se pune la topit într-o tigaie wok iar când s-a topit punem carnea de scoici în unt. 

Lăsăm la foc mediu vreo 5 minute, amestecând întruna iar apoi turnăm sosul de soia şi vinul.

Lăsăm la foc mare să dea în câtea clocote, vreo 10 minute, iar apoi punem sare, piper, rozmarin. Toate condimentele se pun după gust.

Mai lăsăm 2 minute, punem usturoiul strivit, mai lăsăm 1 minute şi oprim focul.

Se pune un capac şi se lasă vreo două minute.  Usturoiul se scoate iar apoi se serveşte.

Eu am servit cu orez simplu.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de scoici în sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Panacris 1

03.09.2012, 15:52

Delicioase scocile! Super reteta!

raluper 1

21.01.2013, 19:54

O reteta cu adevarat DELICIOASA !! NE-AM BATUT PENTRU FIECARE INGHITITURA!!MULTUMIM!!

ionix 1

28.01.2013, 14:15

Mă bucur c-ai încercat şi că v-a plăcut reţeta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu mere

de oanapl 8

ieri la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

Prăjitura cu biscuiți și cremă de vanilie - Deliciu fin și cremos

pe 03.04 la 10:08

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat

pe 03.04 la 10:02

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scoici Băneasa cu moluște în sos de vin