Pentru mine este o combinatie irezistibila, este o tocanita tare buna, cu un usor gust de mustar, iar daca este preparata la slow cooker Crock-Pot, e si mai buna!
Pt. sos:
Se spala carnea, se sterge cu prosoape de hartie, apoi se taie cubulete potrivite. Intr-un bol, se pun cele 3 linguri de faina si se tavalesc bine bucatile de carne. Intr-o tigaie, se pun 3 linguri ulei la incins si se adauga apoi carnea. Se lasa sa se rumeneasca bine pe toate partile, apoi se lasa deoparte.
Ceapa se curata si se taie marunt.
Ciupercile se spala si se taie feliute, inclusiv coditele.
Morcovul se curata, se spala si se taie rondele.
In vasul aparatului slow cooker Crock-Pot 4.7 l Digital, se pun 2 linguri ulei, apoi se asaza in straturi, mai intai ceapa, apoi ciupercile, carnea si morcovii. Se toarna apa cat sa acopere continutul, se asaza capacul, se seteaza aparatul pe functia high si se porneste. Se lasa timp de 4 ore.
Cand este gata carnea, se toarna totul inr-o cratita si se pune pe foc mic.
Intr-un bol se amesteca faina cu mustarul si laptele.
Cand incepe sa dea usor in clocot, se toarna faina cu laptele si se amesteca continuu pentru a nu face cocoloase. Se lasa sa dea cateva clocote pana se ingroasa sosul, se mai potriveste de sare si piper daca este cazul apoi se ia de pe foc. Optional se poate adauga o lingura de smantana.
Pofta buna!
1
Se poate servi atat cu paste fainoase, cat si cu cartofi piure.
2
Daca sosul este prea gros, se mai poate adauga putin lapte.