Cand am vazut retata aceasta am pus-o deoparte imediat- daca vreti sa vedeti reteta originala este aici :
http://www.lesgourmandisesdisa.com/2009/04/semouline-aux-fraises.html?m=1
Simplu de facut fara coacere la cuptor- rezultatul este surprinzator.
Pentru grisul cu lapte :
Pentru crema engleza :
Spalati si curatati capsunile de codite.
Pregatiti formele de silicon.
Grisul cu lapte:
Puneti la fiert laptele cu vanilia si zaharul.
Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana compozitia se ingroasa.
Crema engleza :
Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece. Puneti la fiert laptele.
Se amestecă bine galbenusurile cu zaharul intr-un castron sau bol mai mare.
Se toarnă treptat peste galbenusuri laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.
Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda pe fund, pana cand crema se ingroasa un pic.
Luati de pe foc si adaugati foaia stoarsa de gelatina, amestecati bine.
Amestecati grisul cu lapte cu crema engleza.
Umpleti formele pe jumatate cu aceasta compozitie.
Adaugati 300 g de capsuni intregi sau taiate in doua si acoperiti-le cu restul compzitiei.
Lasati sa se raceasca si dati la frigider pentru cel putin 3-4 ore.
Mixati restul de capsuni cu zeama de lamaie si zaharul pudra. Puneti la rece.
Dupa 4 ore, scoateti din forma si puneti deasupra coulis de capsuni.
Serviti rece.
Pofta Buna !!!!
1
puneti la rece cel putin 4 ore inainte de a servi