Cannelloni alla napoletana

de angyb in Cannelloni, 10 Mai 2013 | 7813 vizualizari

 

sursa http://www.cookaround.com/cucina-regionale/campania/primi-piatti/cannelloni-alla-napoletana

 

INGREDIENTE

  • 250g foi pt.lasagne
  • 150g mozzarella
  • ulei de masline
  • Sos ragu:
  • 250 g carne macinata
  • 1 ceapa
  • morcov si telina tocate marunt
  • 1 pahar de vin
  • 1 pahar de pasta de rosii
  • busuioc
  • Pt.umplutura:
  • 700 g ricotta
  • 350 g prosciutto cotto macinat
  • 250g mozzarella taiata cubulete
  • 100g parmezan ras
  • 1 ou
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni alla napoletana:

Pentru inceput pregatim ragu. Taiem marunt ceapa si o calim intr-un pic de ulei de masline ,adaugam morcovul si telina si le lasam sa se caleasca. Adaugam carnea tocata si o lasam sa se caleasca pana cand isi schimba culoarea, turnam vinul alb si lasam sa fiarba pana cand acesta se evapora. Adaugam pasta de rosii, condimentam cu sare, piper si busuioc si lasam sosul sa fiarba aproximativ o ora.

Umplutura: amestecam bine toate ingredientele, condimentam cu sare si piper.

Taiem dreptunghiuri foile de lasagne si cu ajutorul unui posh punem in mijlocul foilor umplutura de ricotta si rulam.

Ungem o tava termorezistenta cu ulei de masline, adaugam cateva linguri de ragu, asezam cannelloni. Turnam deasupra restul de ragu si presaram deasupra mozzarella taiata cubulete.

Dam la cuptor aproximativ 45 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni alla napoletana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

angyb 1

10.05.2013, 19:50

Cris multumesc mult

angyb 1

10.05.2013, 19:51

Madi eu sunt inebunita dupa pastele la cuptor cum gasesc ceva nou cum le incerc si astea au fost tare bune merita incercate

diana_k 1

11.05.2013, 20:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Canneloni