Mi-am propus de ceva vreme să fac reţeta asta, însă de-abia acum i-a venit rândul. Şi cum varza acră se află printre preferatele mele, am optat să pregătesc burek-ul în varianta asta, şi nu cu varză dulce cum am vazut pe la alţii. N-am să precizez o sursă anume de unde m-am inspirat , pentru că am vazut că e cam aceeaşi reţetă peste tot. Enjoy!
Varza se prepară sub formă de mâncare scăzută la cuptor, cu ceapă mai multă, boabe de piper ,foi de dafin şi pastă de roşii. Se lasă la răcit.
Se unge uşor cu ulei şi se tapetează o tavă de 18/27 cm cu hârtie de copt (uleiul va ţine hârtia lipită de tavă şi va fi mai uşor să asamblăm plăcinta). Se aşează un strat de 3-4 foi unse sau stropite doar cu ulei, apoi umplutură, iar foi, iar umplutură. Ultimul strat e de foi unse. Se taie burek-ul cu un cuţit foarte bine ascuţit (dreptunghiuri, pătrate…cum se doreşte), apoi deasupra se toarnă apa minerală.
Se dă tava la cuptor la foc micuţ până ce foile deasupra s-au rumenit şi au devenit crocante.
Se răceşte şi se poate servi.
Poftă bună!